NEJZDRAVĚJŠÍ WEB V ČR – 0 % tuku, 0 % cukru, 0 % koronaviru, 100 % humoru

Jaroslav Kerles byl legendární český výtvarník a karikaturista.

Jaroslav Kerles za svůj život vytvořil vedle ilustrací knih pro děti a dospělé více než tisíc vtipů a karikatur. Byl kmenovým autorem časopisu Dikobraz a svůj kreslený humor vystavoval ve své vlasti i v zahraničí. Je též autorem kapra Jakuba, jednoho ze symbolů Jihočeského kraje.

Vtipy, které jste si nyní prohlédli, byly v roce 2019 vystaveny na 4. ročníku Mezinárodního festivalu kresleného humoru ve Františkových lázních, kde byl pan Kerles uveden do SÍNĚ SLÁVY. Jde o ocenění pro autory, kteří byli nebo jsou velkým přínosem pro kreslený humor.

Chcete-li více humoru, tohoto skvělého autora, doporučujeme pořídit si Velkou knihu vtipu Jaroslava Kerlese, která vyšla u vydavatelsrví Grada.
Tato jedinečná kniha přináší zatím největší výběr kresleného humoru tohoto předního karikaturisty a ilustrátora. Jeho nezaměnitelné kresby a vtipy plné poetiky a člověčenství, v nichž se odráží autorova jihočeská duše a jeho láska k životu a přírodě, si získaly srdce mnoha generací čtenářů. Kniha, která vyšla u příležitosti autorových nedožitých osmdesátin, jistě potěší nejen jeho věrné příznivce a znalce ale i všechny, kteří prostě jen mají rádi ryzí humor a s Kerlesovým dílem se setkají poprvé.

Děkujeme Petru Kerlesovi, že souhlasil se spoluprací s časopisem Tapír. Díky tomu můžeme našim čtenářům přinášet skvělý humor jeho otce, Jaroslava Kerlese. 

Sdílet:

Chceš víc humoru?

Máš rád humor a chceš ho dostávat až do schránky? Předplať si náš humoristický časopis Tapír