NEJZDRAVĚJŠÍ WEB V ČR – 0 % tuku, 0 % cukru, 0 % koronaviru, 100 % humoru

JAK JSEM SI ODSKOČIL “OD PLOTNY” DO RÁDIA

“Čau, co děláš zítra dopoledne? Šel bys do rádia?”

Takhle jednoduše může znít věta, která vám změní život… A pokud vám život nezmění, můžete si být jistí, že po jejím přečtení se vám alespoň sevře žaludek, zatočí hlava, vyschne vám v puse a do krku skočí knedlík. A to všechno se odehraje v jediné vteřině na autobusové zastávce cestou domů, v mínus dvaceti stupňovém mrazu, kdy začnete z ničeho nic hicovat jak atomová elektrárna těsně před výbuchem.

Vím, o čem mluvím, protože jsem to zažil… Tuhle zprávu mi totiž ve středu 10. února 2021 poslal šéfredaktor Tapíra Mirek Vostrý, s prosbou, jestli bych nezastoupil nemocnou Aneer při interview v ranním vysílání Karlovarského rozhlasu.

“Vlastně, proč ne! Zkusit se má všechno.” pomyslel jsem si v okamžiku, kdy opadl největší stres a já se probral z emocionálního kómatu. Bezmyšlenkovitě jsem v mobilu smazal zamítavou odpověď, kterou jsem se už už chystal odeslat a místo ní napsal krátké a výstižné: “Přijdu!” Na víc jsem se nezmohl.

Od této chvíle byl můj osud zpečetěn… Skočil jsem do neznáma a následujících několik hodin padal volným pádem bez jistícího lana, padáku nebo airbagu.

Přibližně ve tři hodiny ráno jsem se vzdal myšlenky na posilující spánek a šel se osprchovat… Bohužel v mé nově pronajaté garsonce, s rozlohou 25 m2, ten den jako na potvoru netekla teplá voda a netopilo topení. Ale jednu výhodu tenhle mrazivý budíček měl… Nepotřeboval jsem na povzbuzení ani silnou kávu, panáka slivovice ani Red Bull. Studená voda mě dokonale nakopla a na chvíli umlčela vnitřní neklid, kdy jsem si do zblbnutí přehrával svůj ranní výstup. Za pár minut byl ale dotěrný červ pochybností, hlodající v mé hlavě, zpět a tak jsem nakonec odjížděl do rádia totálně vygumovaný, s pocitem, že tohle bude největší propadák a grandiózní ostuda všech dob.

Abych nezmeškal svůj vlastní pohřeb iluzí, dorazil jsem pro jistotu na “místo činu” o půl hodiny dříve a všechny přítomné tak dokonale zaskočil a zmátl. Chvíli trvalo, než mě identifikovali jako ohlášený záskok a nepomohla mi ani stylová rouška s výšivkou Tapíra.
Nakonec jsem se přece jen usadil ve studiu u šálku rozhlasového čaje, pomalu roztával a začínal věřit, že tohle bude zatraceně dobrý den…

Pokud vás zajímá jak dopadl můj rozhovor s moderátorem Petrem Čimperou, klikněte na odkaz…

Sdílet:

Chceš víc humoru?

Máš rád humor a chceš ho dostávat až do schránky? Předplať si náš humoristický časopis Tapír